Proces spracovania Arónie

Správny proces lisovania arónie je kľúčový, aby si výsledná šťava zachovala svoju charakteristickú chuť, vôňu, farbu a zloženie. U nás v ZAMIO sa skladá z niekoľkých základných krokov, ktorými prechádzajú všetky nazbierané plody.

Máme tak istotu, že produkt bude spĺňať prísne podmienky kvality a zároveň bude poskytovať všetky potrebné benefity.

Selektovanie plodov
našej BIO Arónie

Zber arónie, ktorú pestujeme v BIO kvalite, nastáva v čase od augusta do septembra. V tomto období ju taktiež triedime. Kvalitné a neporušené plody oddeľujeme od tých, ktoré majú menšie nedokonalosti, aby sme na výrobu šťavy mohli použiť len to najlepšie. Každoročne na našej farme zozbierame viac ako 60 ton arónie. Tú však nespracovávame naraz. Veľkú väčšinu úrody mrazíme v našich mraziarňach pri teplote -21 °C. Takýmto spôsobom si plody zachovávajú vysokú kvalitu a všetky potrebné vitamíny, minerály a ďalšie látky.
Vďaka mrazeniu nazbieraných plodov tiež znižujeme riziko ich znehodnotenia a zaručujeme, že šťavu z arónie alebo iné výrobky vieme produkovať aj mimo sezóny, napríklad v januári alebo vo februári.
01

Dôkladné umývanie zberu

Ešte predtým, ako nazbierané plody zamrazíme alebo ich spracujeme, ich dôkladne umyjeme. Zbavíme ich všetkých nečistôt, ktoré by mohli ovplyvniť chuť, vôňu alebo farbu produktu a uistíme sa, že výsledné šťavy, džemy alebo čaje budú skutočne v tej najvyššej možnej kvalite. Čistenie plodov je dôkladné, no dávame si pri ňom pozor, aby sa plody náhodou neznehodnotili a zachovali si všetky svoje charakteristické vlastnosti.
02

Mletie plodov

Všetky nazbierané a vyčistené plody, ktoré sme nezamrazili, začneme spracúvať do jedného z produktov v našej ponuke. Proces mletia je dôkladný, aby sme z arónie získali čo najviac a vytvorili pritom minimálne množstvo odpadu vo forme výliskov.
Výlisky, ktoré pri mletí vznikajú, nevyhadzujeme. Obsahujú totižto dôležité antioxidačné látky, antokyány, ktoré majú veľa skvelých účinkov pre zdravie. Práve preto ich používame na výrobu chutných sypaných čajov.
03

Lisovanie za studena

Ďalším krokom v procese spracovania arónie je lisovanie za studena známe aj ako cold press. Charakteristické je tým, že k extrakcii šťavy z plodov ovocia dochádza bez použitia tepla. Takto sa vo výslednom produkte zachováva väčšina živín, enzýmov a vitamínov, ktoré by sa pri tradičnom tepelnom spracovaní potravín stratili.
Lisovanie za studena je jedným z kľúčových krokov v procese spracovania arónie, na ktorom si dávame záležať. Naše šťavy majú vďaka nemu perfektné zloženie, ktoré podporuje zdravie a posilňuje obranyschopnosť tela.
04

Pasterizácia a balenie

Po lisovaní za studena pristupujeme k šetrnej pasterizácii, vďaka ktorej si produkty zachovávajú všetky dôležité látky, vzniká minimum odpadu a šťava má svoju prirodzenú chuť a farbu. A to aj bez použitia konzervačných látok a umelých farbív.
Hotové šťavy balíme do sklenených fliaš, ktoré zaručia jej 100 % čerstvosť, alebo do veľkých Bag-in-Box balení. Tie disponujú vákuovým vreckom a kohútikom, ktorý dnu nevpustí žiaden vzduch. Produkt je tak ideálne uložený a vydrží dlhú dobu. Bag-in-Box balenia sú vhodné ako do domácností, tak aj do fresh barov.
05

Doprava až k vám

Hotové šťavy po objednaní okamžite expedujeme a posielame. Máte tak istotu, že vám prídu už do niekoľkých pracovných dní. Jednotlivé produkty následne môžete konzumovať samostatne alebo zriedené s vodou. Dokonca, hodia sa aj ako základ pre zdravé ovocné smoothies
06
100%
prírodná šťava
BIO produkt
zo Slovenska
Bez pridaného
cukru
Vhodné pre
Vegánov
Vytvorené v BigWay.sk
crossmenu